ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ НА СПОРТА ''УЧЕНИЦИ VS СПОРТИСТИ''Обратно Публикувано от Системен администратор на 26.6.2017 г. в категория Събития           Проектът на УП за Спортен празник към Столична община, който бе класиран на престижното второ място и спонсориран с 1000 лв. е продължение на миналогодишния Фестивал на спорта. Концепцията за включването в разнообразни спортове се дообогати чрез второто издание на спортен празник – известният танцьор Алфредо Торез се включи със специален workshop по латино танци; професионалисти от различни спортове се включиха в състезанията. Проведоха се турнири по футбол, баскетбол и волейбол.  
          Спечелилите първо,второ и трето място, бяха наградени с медали и топки. Съдийстването бе поето от преподавателите по физическо възпитание и спорт. За доброто настроение на участниците беше подготвен флашмоб с партньорството на школата по танци VS DANCE. Workshop по смехотерапия се радва на най-голяма аудитория за поредна година. Желаещите за екстремното преживяване Kangoo jumps трябваше да изчакат до ранния следобед, но и за този спорт има все повече ентусиасти..
          Tака учениците чрез пряко общуване успяха да се докоснат до професионализма в отделните спортове. Целта ни беше, освен незабравимо преживяване, участието да се превърне в мотивация за всеки ученик активно да спортува и най-важното – да възпита в себе си култура на уважение към спорта. Спомен за този празник е арт платното, където всеки участник можеше да остави своя автограф,изложено в фоайето на големия физкултурен салон.